Postavi u Favorites Početna strana Kontakt

srpski   english   

 

 

 

Harmonika

Još od osnovne škole učio sam svirati harmoniku, najprije dvije godine kod nastavnika Mirka Pajčića, a zatim kroz rad izuzetno uspješnog školskog orkestra OŠ "Mirko Filipović" sa nastavnikom muzike i muzičkom legendom Bijeljine Mehom Hanušićem.

1984. godine sam se učlanio u orkestar KUD-a Semberija u kojem sam neprekidno svirao sve do odlaska u vojsku 1990. godine. U tih šest godina išao sam na 20-tak međunarodnih gostovanja u zemlje zapadne Evrope i učestvovao u skoro svakom muzičkom i kulturnom događaju u gradu i okolini.

 

U periodu 1987-1990 na smotri Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju u konkurenciji harmonikaša osvajio sam I mjesto u finalu tri godine za redom i to ni do danas niko nije dostigao.

Poslije studija u Novom Sadu šest godina sam svirao u nekoliko novosadskih orkestara.

Danas rukovodim radom narodnog orkestra SKUD-a Semberija i Ansambla BISERNICA koji broji 20 članova, pišem aranžmane i stvaram notnu i audio arhivu SKUD-a  i bavim se pedagoškim radom sa mlađim uzrastima.

Dnevnik nastupa orkestra KUD-a Semberija 1984-2003.
Sa orkestrom KUD-a Semberija sam mnogo toga prošao, vidjeo, naučio i stekao mnogo prijatelja. Dokle god budem mogao, u bilo kom svojstvu, trudiću se da ovaj orkestar svira kvalitetan repertoar i da se posebna pažnja poklanja mladim muzičarima. KUD Semberija i njegov orkestar je u periodu u kojem sam učestvovao u njegovom radu bio sastavni dio kulture ovog grada. Na najbolji mogući način smo ispratili i učestvovali u svakom iole značajnijem događaju u našem gradu (privrednom, političkom, kulturnom, zabavnom i svakom drugom). Dnevnik nastupa orkestra KUD-a Semberija je, na neki način bio i dnevnik ove naše kulturne, političke i privredne sredine, damar koji je pokazivao javni život u našem gradu. Nema doma kulture ni u jednom selu u našoj opštini u kojem nisam svirao, nijedne sale, škole, ustanove, fabrike, mjesne zajednice i javne zgrade. Ovaj grad je moj jer sam svirao na svim njegovim ulicama i na svim trgovima. Ponosan sam zbog toga i opet bih!
I opet ću!

web design Stanko Zarić