Postavi u Favorites Početna strana Kontakt

srpski   english   

 

 

 

 

Biografija

Ime i prezime: Stanko Zarić

Ime oca: Mlađan

Datum i mjesto rođenja: 10.08.1971. Vinkovci, Hrvatska

Bračno stanje: oženjen, supruga Irena i ćerka Iva

Stručna sprema: Matematička gimnazija, Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu

Zaposlenje: Zama Bijeljina, Pionir coop Banja Luka, Župa komerc Laktaši, Produkt Bijeljina, Mepas Široki Brijeg, OŠ Sveti Sava Crnjelovo, Gimnazija "Filip Višnjić" Bijeljina

Više od dvadeset godina sam član orkestra KUD-a Semberija i sa ovim orkestrom sam svirao preko 400 javnih koncerata u zemlji i inostranstvu (trideset turneja u zemljama zapadne Evrope).

 

U januaru 2008. godine sam u okviru SKUD-a Semberija formirao Ansambl BISERNICA od članova narodnog orkestra SKUD-a Semberija i nekoliko vokalnih solista. Ansambl BISERNICA broji 20 stalnih članova i njeguje staru srpsku kako vokalnu, tako i instrumentalnu narodnu muziku, kao i muziku drugih balkanskih naroda.

Obožavam staru srpsku i balkansku muziku, stil sviranja Ljubiše Pavkovića, Bokija Miloševića i Bore Dugića, pjevanje Merime Njegomir i Cuneta Gojkovića, sve domaće filmove, Odiseju u svemiru 2001 Artura Klarka, sve knjige Ive Andrića, Novi Sad i Vojvodinu, najsvježije softverske pakete i moćne kompjutere, njemačke automobile i sve što je njemačko, bernardince i njufaundlere, košarkaše Partizana a kad se mora i fudbalere, pasulj sa butkicom i ćevape, staru Jugoslaviju i novu Evropsku uniju.

Knjige koje bih ponio na pusto ostrvo su svakako Kratka istorija bezmalo svačega Bila Brajsona i Kratka povest vremena najvećeg fizičara današnjice Stivena Hokinga.

Najviše ne volim teheranske narodnjake, tipične holivudske filmove i američku pop kulturu, pekinezere i mačke, Zvijezdu i zvjezdaše kad nas kojim slučajem pobijede, homoseksualce, lov u mutnom i kriminalce svih vrsta, povlačenje ručne tamo gdje nema brda u krugu 50km i svaki oblik ljudske gluposti, plastične kašičice za kafu i naravno, bangava ženska stopala.

web design Stanko Zarić